Kuoron toiminta

Harjoitukset

Koelauluin valitut laulajat kokoontuvat syys- ja kevätkaudella joka torstai Turun Yliopiston kemian laitosrakennus Arcanumille (poikkeustilan vuoksi syksyllä 2020 harjoittelutilana toimii Edu 1). Tarvittaessa järjestetään myös stemmaharjoituksia.

Kolmetuntisten harjoitusten jälkeen kuorolaiset kerääntyvät Proffaan "aftersingeihin". Siellä vaihdetaan kuulumisia sekä lauletaan juomalauluja yms. materiaalia, joita ei ehditä harjoitella virallisissa harjoituksissa.

Kuoro järjestää keväisin ja syksyisin yleensä kaksi harjoitusviikonloppua, joiden aikana toisaalta istutaan koko viikonloppu laulamassa mutta joissa ohjelmisto yleensä etenee enemmän kuin kuukaudessa normaaleissa harjoituksissa. Harjoitusviikonloppuihin siis kannattaa osallistua.

Konsertit

Kuoron viralliset konsertit ovat adventtikonsertti yhteistyössä CMT:n kanssa sekä kevätkonsertti. Joulukuussa järjestetään usein myös yksi tai useampi kuoron oma joulukonsertti, tai vaihtoehtoisesti syyskonsertti jo aikaisemmin syksyllä. Tämän lisäksi helmikuussa järjestetään kvartettikonsertti, jossa esiintyvät kuoron sisäiset pienryhmät, sekä pienimuotoisempi kvartettiklubi marraskuussa.

Kenraaliharjoitukset Logomolla ennen Turun yliopiston 100-vuotisjuhlaa, helmikuu 2020

Perinteisten keikkojen lisäksi kuoro osallistuu myös muihin vaihtuviin projekteihin, kuten syksyn 2018 The horror -konsertit TFO:n kanssa, syksyn 2019 syyskonsertit yhdessä WiOL:in kanssa, sekä Mikko Heiniön säveltämän Turun yliopiston 100-vuotisjuhlakantaatin "Syvyyden yllä tuuli" kantaesitys TFO:n kanssa keväällä 2020.

Pienryhmäkeikat

Koko kuoron konserttien lisäksi kuorolla on vuodessa useita kymmeniä pienryhmäkeikkoja. Pienryhmät koostuvat tyypillisimmin kahdeksasta laulajasta, kaksi kutakin äänialaa.

Pienryhmälaulaminen eroaa voimakkaasti ison kuoron kanssa esiintymisestä, sillä pienryhmässä yksittäisen laulajan vastuu on selvästi suurempi. Pienryhmäkeikat ovat kuitenkin sekä palkitsevia ja opettavaisia.

Matkat ja tapahtumat

Kuoro myös tekee säännöllisesti reissuja sekä kotimaahan että ulkomaille. Keväällä 2018 kuoro matkasi Liethuania Cantat -kuorofestivaaleille Kaunasiin. Keväällä 2019 kuoro matkasi Tampereelle Tampereen sävel -tapahtumaan, jossa ansioitui kahdella kultaleimalla.

Tampereen sävel 2019

Kuoro on myös useasti osallistunut Pohjoismaisiin opiskelijajuhliin tai tuttavallisimmin Nysseen (NSSS - Nordic student singers' summit), joka järjestetään kolmen vuoden välein. Edellisen kerran NSSS järjestettiin Oulussa 2017. Keväällä 2020 kuoron oli tarkoitus osallistua NSSS 2020:een, joka olisi järjestetty Norjan Trondheimssa. Seuraavan kerran NSSS järjestetään vuonna 2023.

Turun yliopiston kuoro ry
Rehtorinpellonkatu 4 B, 2. krs