Turun yliopiston kuoro

Taiteellinen johtaja

Turun yliopiston kuoron taiteellisena johtajana aloitti tammikuussa 2024 tamperelainen Petrus “Petu” Marjanen. Petu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta, jossa hän syventyi kuoronjohtoon, sekä laulupedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä hän täydentää osaamistaan Tampereen ammattikorkeakoulussa orkesterinjohto- ja kuoronjohtoluokilla. 

Turun yliopiston kuoron lisäksi Petu johtaa kahta muuta kuoroa ja on Tampereen Filharmonisen kuoron bassojen äänenjohtaja. Petu on esiintynyt myös liedlaulajana mm. pianisti Tanja Niirasen kanssa ja ollut mukana monissa lauluyhtyeissä. Lisäksi Petu toimii laulunopettajana. 

Turun yliopiston kuoron kanssa odotan pääseväni tekemään monipuolista ohjelmistoa laadukkaasti. Kuorolla on sekä hieno historia että nykytilanne. Kuorolla on potentiaalia tehdä ja toteuttaa erittäin hienoja projekteja erikseen ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Olen intohimoinen kuorosoinnin kehittäjä. Vaikka kuoron sointi on jo varsin hyvällä tasolla, teemme töitä joka viikko viedäksemme sitä yhä parempaan suuntaan.

Turun yliopiston kuoro ry
Rehtorinpellonkatu 4 B, 2. krs
20500 Turku
Y-tunnus: 1052300-8
sposti: hallitus@yliopistonkuoro.fi