Turun yliopiston kuoro

Taiteellinen johtaja

Kuva: Johannes Erkkilä

Turun yliopiston kuoron taiteellisena johtajana syksyllä 2021 aloittanut Anna Gallon (MuM) on vokaalimusiikin moniammattilainen - kuoronjohtaja, laulaja, pedagogi, sovittaja ja säveltäjä. 

Koulutukseltaan Gallon on tuplamaisteri Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Hänen ensimmäisen tutkintonsa (2018) pääaineena oli musiikkikasvatus, jonka jälkeen opinnot täydentyivät kuoronjohdon maisteriopinnoilla (2022). 

Tällä hetkellä Gallon asuu Lyonissa työskennellen siellä paikallisten kuorojen kanssa ja tehden lisäksi projekteja eri puolilla Eurooppaa. Suomessa Gallon toimii Turun yliopiston kuoron lisäksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvattajien kuoron, Haloan sekä Naiskuoro Elegian taiteellisena johtajana. Laulajana hän vaikuttaa lauluyhtye Kuvajassa, joka kuuluu uuden sukupolven suomalaisiin a cappella -yhtyeisiin. Lisäksi Gallon on kysytty vokaalimusiikin sovittaja ja säveltäjä, ja tehnyt tilaussovituksia mm. Naiskuoro Helmelle (FIN) ja Ensemble Vocal Syllepselle (FRA). Hänen sovituksensa ”Jos sä olet minun” julkaistiin Sulasolilla kesällä 2019.

Turun yliopiston kuoro ry
Rehtorinpellonkatu 4 B, 2. krs
20500 Turku
Y-tunnus: 1052300-8
sposti: hallitus@yliopistonkuoro.fi