Turun yliopiston kuoro on noin 60 laulajan sekakuoro, joka on perustettu vuonna 1987. Laulajia on kaikista Turun yliopiston tiedekunnista, Åbo Akademista sekä muista Turun korkeakouluista. Mukana on myös opiskelujaan aloittamattomia, ne jo loppuun saattaneita ja kokonaan korkeakoulujen ulkopuolisia laulajia. Vuonna 2013 kuoro vaihtoi nimensä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kuorosta muotoon Turun yliopiston kuoro. Vuonna 2022 Turun yliopiston kuoro täytti 35 vuotta ja juhlisti merkkipäiväänsä vuosijuhlien ja vuosijuhlakonsertin merkeissä 23.4.2022. Kuoron taiteellisena johtajana toimii tammikuusta 2024 lähtien Petrus Marjanen.
Kuoron ohjelmisto koostuu pääasiassa monenlaisista a cappella -teoksista renessanssista nykypäivään. Kuoro konsertoi Turussa useita kertoja vuodessa. Perinteiksi ovat muodostuneet adventtikonsertti Collegium Musicum Turku -orkesterin kanssa, pienryhmien kvartettikonsertti alkukeväästä sekä oma kevätkonsertti vapun jälkeen. Kuoron vuotuisiin akateemisiin perinteisiin kuuluvat lisäksi esiintymiset vappuaaton lakitustilaisuudessa sekä vappupäivän TYYlikkäällä vappupiknikillä, Porthanin päivän seppeleenlaskutilaisuudessa sekä itsenäisyyspäivän soihtukulkueen päätteeksi sankarihaudoilla.
Turun yliopiston kuoro on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa akateemisen lauluperinteen vaalijana Turun yliopistossa, ja ylioppilaslaulut sekä juomalaulut kuuluvat kuoron vakio-ohjelmistoon. Kuoro on saavuttanut tärkeän paikan osana yliopiston ja ylioppilaskunnan vuosijuhlia ja muita tilaisuuksia. Kuoron piirissä toimii myös useita pienryhmiä, joiden esiintymisistä on tullut suosittuja ohjelmanumeroita niin yksityistilaisuuksissa kuin yritysten ja yhteisöjenkin juhlissa. Kuoromme oli kantaesittämässä Mikko Heiniön Turun yliopiston satavuotisjulallisuuksiin säveltämää Syvyyden yllä tuuli -juhlateosta yhdessä Turun filharmonisen orkesterin kanssa.
Kuoro on tehnyt myös yhteistyötä muiden suomalaisten opiskelijakuorojen kanssa, esimerkiksi esittämällä Sergei Rachmaninovin Vigilian Turussa ja Helsingissä yhdessä Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kanssa. Myös Collegium Musicum Turun kanssa on tehty adventtikonserttien lisäksi yhteisiä projekteja, joista yhtenä merkittävimmistä kahden vuosikymmeniksi unohduksiin joutuneen Leevi Madetojan kantaatin esittäminen vuonna 2007.
Kuoro on ehtinyt moneen otteeseen myös kilpailuihin ja matkoille. Keväällä 2018 suuntana oli Liettua, jossa kuoro otti osaa kansainväliseen Kaunas Cantat -kuorokilpailuun. Kuoro palkittiin kultadiplomilla sekä kansanmusiikin että uuden musiikin kategorioissa, joista ensimmäisen voitto tuli ylivoimaisesti. Grand Prix'stä kuoro saavutti toisen palkinnon. Kehuja sateli myös mielenkiintoisimmasta ohjelmistosta sekä parhaasta uuden musiikin teoksen tulkinnasta. Vuonna 2016 Saksan Berliinissä kuoro konsertoi menestyksekkäästi kevätohjelmistollaan. Sitä ennen viimeksi on matkustettu Viron Tarttoon keväällä 2014, kun kaupungissa järjestettiin pohjoismainen opiskelijakuorofestivaali, NSSS. Syksyllä 2011 Riminin kansainvälisessä kuorokilpailussa Italiassa kuoro palkittiin kultatason diplomilla. Vuonna 2006 kuoro voitti sekakuorosarjan ja koko kilpailun parhaan kuoron palkinnon Pohjois-Irlannin Colerainessa järjestetyssä kansainvälisessä kuorokilpailussa. Keväällä 2019 Tampereen Sävel -kuorokatselmuksesta saavutimme kaksi kultaleimaa.
Turun yliopiston kuoro on julkaissut viisi levyä. Niistä viimeisin, muun muassa Sibeliuksen ja Mozartin sävellyksiä sisältävä joululevy Valoa, julkaistiin marraskuussa 2008. Vuonna 2004 ilmestynyt Pikavuaro Turkku kuvittaa kaipuun teemaa Heiniön, Kuuskankareen, Poulencin ja Pärtin kappaleiden sekä Heli Laaksosen runojen kautta. Sisällöltään ainutlaatuisella levyllä kuullaan niin sanallista kuin sanatontakin laulua sekä niin laulettua kuin lausuttuakin runoutta. Tätä edellisen kerran kuoro oli levytysstudiossa vuonna 2002, jolloin sekakuorolle sovitettuja juomalauluja sisältävä Juoma janon sammuttaa julkaistiin. Kuoron toinen levy, Pelkkää ilmaa, ilmestyi syksyllä 2001. Se sisältää J. Karjalaisen kappaleita sekakuorolle sovitettuna. Turun yliopiston kuoron ensimmäinen levy Calme des Nuits, joka ilmestyi vuonna 1997, koostuu englantilaisesta, ranskalaisesta ja venäläisestä romantiikan ajan musiikista. Levy sai keväällä 1999 Yleisradiolta kunniapunnuksen vuoden 1998 parhaana harrastajakuorolevynä.