Vuoden 2018 uutisia

Kansainvälistä menestystä

17. toukokuuta 2018

Turun yliopiston kuoro menestyi kansainvälisessä kuorokilpailussa

Turun yliopiston kuoro osallistui kansainväliseen Kaunas Cantat -kuorokilpailuun toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Liettuan Kaunasissa. Kuoro palkittiin kultadiplomilla sekä kansanmusiikin että uuden musiikin kilpailukategorioissa, joista jälkimmäisen kuoro voitti ylivoimaisesti. Kultadiplomit takasivat kuorolle paikan finaalissa, jossa se kilpaili pääpalkinnosta eli Grand Prix’stä kuuden muun finalistikuoron kanssa ja saavutti toisen palkinnon. Ensimmäisen palkinnon sai tshekkiläinen lapsikuoro Prazská Kantiléna ja Grand Prix’n voitti latvialainen sekakuoro Cesis Castle Choir. Turun yliopiston kuoro palkittiin kahdella erikoispalkinnolla: Choras.lt -yhdistyksen palkinnolla mielenkiintoisimmasta ohjelmistosta sekä Liettuan säveltäjien liiton palkinnolla parhaasta uuden musiikin teoksen tulkinnasta.

Kilpailu järjestettiin kahdeksatta kertaa ja siihen osallistui 15 kuoroa yhdeksästä eri maasta. Turun yliopiston kuoro osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa. Kuoron taiteellinen johtaja Elisa Huovinen kuvaili kisamatkaa vuolain sanoin:
“Tuomarit kehuivat kuoron sointia, stemmojen keskinäistä balanssia ja tarkkuutta. Turun yliopiston kuoro näyttää kerta toisensa jälkeen pystyvänsä äärimmäisen korkeatasoisiin suorituksiin. Olen onnellinen ja ylpeä saadessani olla tällaisen kuoron taiteellinen johtaja.”