Vuoden 2018 uutisia

Yhdistyksen syyskokous 22.11.

6. marraskuuta 2018

Hyvät kuorolaiset,

Tervetuloa yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen torstaina 22.11.2018 klo 21.00 alkaen Arcanumille (Vatselankatu 2) ARC1-luentosaliin.

Syyskokouksen esityslistan sekä esitykset vuoden 2019 talousarvioksi ja toimintasuunnitelmaksi on toimitettu jäsenistölle sähköpostitse. Toimintaa ohjaavien dokumenttien hyväksymisen lisäksi kokouksessa valitaan ensi vuodelle yhdistyksen hallitus ja raati sekä muut toimihenkilöt. Liitteistä löydät myös hallituksen, raadin sekä toimihenkilöiden toimenkuvat. Voit ilmaista kiinnostuksesi edelleen tämän linkin kautta https://goo.gl/forms/26WSgz0xLZUPFvbh1
tai vinkata kiinnostuksestasi toimiin kasvotusten.

Syyskokouksessa äänioikeus on vain jäsenmaksun maksaneilla. Juomanlaskijat tarjoavat jälleen perinteikkäästi pientä kurkunkostuketta.

Tervetuloa, toivottavasti osallistujamäärä on runsas!

Terveisin,
Henna Kruuti
hallituksen puheenjohtaja

Joulua kohti!

3. marraskuuta 2018

Marraskuun harmaus on saapunut ja ensimmäiset jouluvalot on aika kaivaa kaapista esille. Turun yliopiston kuoro konsertoi tänä jouluna Turussa kahdesti; ensin Martinkirkossa, sitten Mikaelinkirkossa yhdessä Collegium Musicum Turku -orkesterin kanssa. Lue lisää sivupalkin "Tulevista tapahtumista".

Kansainvälistä menestystä

17. toukokuuta 2018

Turun yliopiston kuoro menestyi kansainvälisessä kuorokilpailussa

Turun yliopiston kuoro osallistui kansainväliseen Kaunas Cantat -kuorokilpailuun toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Liettuan Kaunasissa. Kuoro palkittiin kultadiplomilla sekä kansanmusiikin että uuden musiikin kilpailukategorioissa, joista jälkimmäisen kuoro voitti ylivoimaisesti. Kultadiplomit takasivat kuorolle paikan finaalissa, jossa se kilpaili pääpalkinnosta eli Grand Prix’stä kuuden muun finalistikuoron kanssa ja saavutti toisen palkinnon. Ensimmäisen palkinnon sai tshekkiläinen lapsikuoro Prazská Kantiléna ja Grand Prix’n voitti latvialainen sekakuoro Cesis Castle Choir. Turun yliopiston kuoro palkittiin kahdella erikoispalkinnolla: Choras.lt -yhdistyksen palkinnolla mielenkiintoisimmasta ohjelmistosta sekä Liettuan säveltäjien liiton palkinnolla parhaasta uuden musiikin teoksen tulkinnasta.

Kilpailu järjestettiin kahdeksatta kertaa ja siihen osallistui 15 kuoroa yhdeksästä eri maasta. Turun yliopiston kuoro osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa. Kuoron taiteellinen johtaja Elisa Huovinen kuvaili kisamatkaa vuolain sanoin:
“Tuomarit kehuivat kuoron sointia, stemmojen keskinäistä balanssia ja tarkkuutta. Turun yliopiston kuoro näyttää kerta toisensa jälkeen pystyvänsä äärimmäisen korkeatasoisiin suorituksiin. Olen onnellinen ja ylpeä saadessani olla tällaisen kuoron taiteellinen johtaja.”