Vuoden 2016 uutisia

Kvartettiklubi 2016

6. marraskuuta 2016

Turun yliopiston kuoron pienyhtyeiden klubi saapuu ensimmäistä kertaa Dynamon lavalle! Kvartettiklubi järjestetään keskiviikkona 9.11.2016. Ovet aukeavat 21.00 ja laulu raikaa puoli kymmeneltä.

Klubilla esitetään a cappella -musiikkia, ja tarkempi ohjelma on seuraava:

21:30 The three

21:35 Peukalot

21:50 La murga murguera

22:00 tauko

22:10 Nätei Flikoi

22:15 Valtasen Liikenne

22:25 Aida y Juan

22:35 Rakkausryhmä

Kvartettiklubi on jatkoa perinteiselle Turun yliopiston kuoron kevättalvella järjestettäville Kvartettikonserteille, joka sekin järjestetään jälleen helmikuussa 2017.

Ei sisäänpääsymaksua.

Tiedotamme muutoksista Facebook-sivullamme.

Elisa Huovinen Turun yliopiston kuoron johtajaksi

14. huhtikuuta 2016

Turun yliopiston kuoro on valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajakseen Elisa Huovisen. Huovinen aloittaa tehtävässään elokuun 2016 alussa Mikko Sidoroffin siirtyessä uusiin haasteisiin ulkomaille.

Elisa Huovinen (s.1989) kuuluu maamme eturivin nuoriin kuoronjohtajiin. Hän viimeistelee parhaillaan musiikin maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa, ja häntä ovat opettaneet muun muassa professorit Nils Schweckendiek, Matti Hyökki ja Tõnu Kaljuste. Ulkomaisilla mestarikursseilla hän on työskennellyt muun muassa Ars Nova Copenhagenin ja Stuttgart Kammerchorin kanssa.

Huovinen johtaa helsinkiläistä kamarikuoro Addictiota, joka on menestynyt kilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Viime vuonna Huovinen pääsi finaaliin kansainvälisessä nuorten kuoronjohtajien kilpailussa Torinossa.

Kipinä kuoronjohtajan uraan syntyi jo lapsena Turussa. Huovinen on Puolalan musiikkiluokkien ja Puolalanmäen musiikkilukion kasvatti ja hän on opiskellut viulun- ja pianonsoittoa sekä laulua Turun konservatoriossa.

Turun yliopiston kuoro on noin 70 laulajan sekakuoro, joka on perustettu vuonna 1987. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen ulottuen renessanssista nykypäivään. Kuoro on niittänyt mainetta kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla. Toukokuussa kuoro suuntaa konserttimatkalle Berliiniin.

Kuoro konsertoi viimeisen kerran Mikko Sidoroffin johdolla lauantaina 28. toukokuuta kello 18 Turun yliopiston päärakennuksessa. Luvassa on monipuolinen kattaus kaunista kuoromusiikkia eri aikakausilta.

Lisätiedot:

Emmi Hiivola, Turun yliopiston kuoron hallituksen puheenjohtaja: 040 8206 318

Elisa Huovinen: 040 7634 051

Mikko Sidoroff: 050  3461 378

Tule koelauluihin!

12. tammikuuta 2016

Etsitkö uutta ja inspiroivaa musiikkiharrastusta alkavalle vuodelle? Turun yliopiston kuoro haluaa sinut ja äänesi!

Kevätkaudella 2016 kuoro muun muassa
- harjoittelee ja esittää Sergei Rahmaninovin Vigilian sekä Helsingissä että Turussa Wiipurilaisen osakunnan laulajien (WiOL) kanssa
- järjestää perinteisen Kvartettikonserttinsa, jossa itsenäiset pienryhmät valtaavat estradin
- tekee konserttimatkan Berliiniin
- esiintyy perinteisessä kevätkonsertissaan
- ja valitsee kuorolle uuden taiteellisen johtajan.

Älä siis enää odota, vaan laula tiesi sisään tähän kaikkeen!

Keväällä 2016 Turun yliopiston kuoro etsii täydennystä pääasiassa miesstemmoihin ja matalimpiin naisääniin, mutta toivotamme kaikki potentiaaliset laulajat tervetulleiksi koelauluihin keskiviikkona 20.1.2016.

Koelaulut järjestetään Turun yliopiston kemian laitosrakennus Arcanumilla (Vatselankatu 2) alkaen klo 17.15. Lauluvuorot jaetaan ennakkoilmoittautumis- ja saapumisjärjestyksessä, ja yhteen vuoroon varataan aikaa noin 10 minuuttia. Vuoroaan voi odottaa Arcanumin aulatilassa, jossa kuoro tarjoaa kahvia, pientä purtavaa ja äänenavausapua. Linkki ennakkoilmoittautumiskaavakkeeseen:

Valmistaudu esittämään koelaulussasi lyhyt säestyksetön kappale, esimerkiksi kansanlaulu tai lastenlaulu. Kuuntelemassa on kuoron arvovaltainen mutta lempeä raati, joka selvittää lisäksi äänialasi yksinkertaisten harjoitusten avulla.

Kuoroon valituille laulajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti mahdollisimman pian koelaulujen jälkeen, ja uudet laulajat pääsevät mukaan viikoittaisiin harjoituksiin heti torstaina 21.1. klo 17:50-21:00.

Jos et pääse mitenkään osallistumaan koelauluihin yllämainittuna aikana, mutta haluat kuitenkin kovasti päästä kuoron riveihin laulamaan, voit ottaa yhteyttä ennen koelaulujen päättymistä taiteelliseen raatiimme (raati@yliopistonkuoro.fi) ja pyytää vaihtoehtoista laulatusaikaa. Muut kysymykset kuoron toimintaan liittyen voi esittää osoitteeseen puheenjohtaja@yliopistonkuoro.fi, ja lisätietoa kuorosta löydät Facebook- ja nettisivuiltamme:

www.facebook.com/yliopistonkuoro
www.yliopistonkuoro.fi