suomeksi in English
logo

Turun yliopiston kuoro

Saaristokiertue

16. syyskuuta 2017 klo 14.00 Sauvo, Parainen ja Rymättylä

Kuoro konsertoi saariston kirkoissa juhlakonserttiohjelmistollaan!

Valoon – Turun yliopiston kuoron saaristokiertue

La 16.9.2017 klo 14:00, Sauvon kirkko ja klo 18:15, Paraisten kirkko

Su 17.9.2017 klo 14:00, Rymättylän kirkko

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 / 5 €.

 

Karttalinkit kirkkoihin:

Sauvo: https://goo.gl/maps/e5V22AjXw6L2

Parainen: https://goo.gl/maps/qZJn7WGoQ7p

Rymättylä: https://goo.gl/maps/3e2QcYzxfc22

 

Turun yliopiston kuoro tuo saariston kirkkoihin kotimaisen kuoromusiikin helmiä sekä suomen että ruotsin kielellä. Kuoro konsertoi Sauvossa, Paraisilla ja Rymättylässä, ja luvassa on teoksia suomalaisilta nykysäveltäjiltä, kuoromusiikin klassikoita sekä täysin uutta kuoromusiikkia.

 

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuoro esittää kahden suomalaissäveltäjän tilausteokset, jotka saivat ensi-iltansa kuoron 30-vuotisjuhlakonsertissa huhtikuussa. Nuoren säveltäjälupauksen ja kuoron tenorin Arttu Punkkisen Metsä-teoksessa tunnelmoidaan luonnon tuoksuja ja leikitellään oksilla oravien kanssa. Kuoron entisen taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin filosofisessa Motiivi numero 2 -teoksessa pohditaan, mitä uskallus on.

 

Konsertissa kuullaan musiikkia myös monelta muulta suomalaiselta nykysäveltäjältä, kuten Anna-Mari Kähärältä ja Jaakko Mäntyjärveltä. Kuoro esittää myös pitkäaikaisen lempisäveltäjänsä Toivo Kuulan teoksia sekä Jean Sibeliuksen musiikkia.

 

Ohjelmisto koostuu sekä luontokuvista että ihmisyyden yhdistymisestä niihin. Kappaleiden sanoitusten takana on kuuluisia runoilijoita, kuten Mika Waltari, Eeva-Liisa Manner sekä V. A. Koskenniemi.

 

- Maisemia on monia: vastakäännetty pelto, sen lämmin multa sekä tuoksuva metsä täynnä mansikoita, mutta myös lintujen kaihoisa laulu veden yllä ja sodan korventama maa. Ensimmäisissä kuvissa on onni ja seesteisyys, jälkimmäisissä kaipuu ja tuska. Kappaleiden kuvissa näkyvät ihmisyyden ihanuus ja samalla sen kivut, kuoron taiteellinen johtaja Elisa Huovinen avaa konsertin tunnelmia.

 

Turun yliopiston kuoro on noin 70 laulajan tasokas sekakuoro, joka on niittänyt mainetta kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja joka konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla. Tällä hetkellä kuoro valmistautuu helmikuussa 2018 esitettävään Ruusun varjo -musikaaliin sekä joulukonsertteihinsa Turussa 7.12. ja Salon Halikossa 16.12.

 

Lisätiedot ja tiedustelut: hallitus@yliopistonkuoro.fi / 040 820 6318