suomeksi in English
logo

Turun yliopiston kuoro

kuoro

Kuoron toiminta

Harjoitukset

Koelauluin valitut laulajat kokoontuvat syys- ja kevätkaudella joka torstai Turun Yliopiston kemian laitosrakennus Arcanumille. 

lisaa_laulua_pieni.jpg

Kolmetuntisten harjoitusten jälkeen kuorolaiset kerääntyvät "aftersingeihin". Siellä vaihdetaan uusimmat juorut sekä lauletaan juomalauluja yms. materiaalia, joita ei ehditä harjoitella virallisissa harjoituksissa.

Kuoro järjestää keväisin ja syksyisin yleensä kaksi harjoitusviikonloppua, joiden aikana toisaalta istutaan koko viikonloppu laulamassa mutta joissa ohjelmisto yleensä etenee enemmän kuin kuukaudessa normaaleissa harjoituksissa. Harjoitusviikonloppuihin siis kannattaa osallistua.

Konsertit

Kuoron viralliset konsertit ovat adventtikonsertti yhteistyössä CMT:n kanssa sekä kevätkonsertti. Joulukuussa järjestetään usein myös yksi tai useampi kuoron oma joulukonsertti, tai vaihtoehtoisesti syyskonsertti jo aikaisemmin syksyllä. Tämän lisäksi helmikuussa järjestetään kvartettikonsertti, jossa esiintyvät kuoron sisäiset pienryhmät, sekä pienimuotoisempi kvartettiklubi marraskuussa.  

Pienryhmäkeikat

Koko kuoron konserttien lisäksi kuorolla on vuodessa useita kymmeniä pienryhmäkeikkoja. Pienryhmät koostuvat tyypillisimmin kahdeksasta laulajasta, kaksi kutakin äänialaa.

Pienryhmälaulaminen eroaa voimakkaasti ison kuoron kanssa esiintymisestä, sillä pienryhmässä yksittäisen laulajan vastuu on selvästi suurempi. Pienryhmäkeikat ovat kuitenkin sekä palkitsevia ja opettavaisia.

Matkat ja tapahtumat

Kuoro myös tekee säännöllisesti reissuja sekä kotimaahan että ulkomaille. Keväällä 2006 järjestettiin matka Pohjois-Irlantiin Colerainen kuorokilpailuihin, jossa kuoro ja sen pienryhmät putsasivat pöydän täydellisesti. Viimeisin kuoromatka suuntautui keväällä 2008 Norjan Stavangeriin, Pohjoismaisille kuorofestivaaleille, NSSS 2008:aan.

Kuoro osallistuu aktiivisesti myös kotimaan tapahtumiin. Keväällä 2007 järjestettiin jo toista kertaa Turun Opiskelijamusiikkifestivaali TOMF, joka kokoaa turkulaiset opiskelijoista koostuvat musiikintuottajat yhteen tapahtumaan. TOMFin järjestää Turun opiskelijamusiikkiliitto TOMU.