kuoro

Elisa Huovinen

© Ville Huuri

Kuva: Ville Huuri

Elisa Huovinen valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemian musiikin johtamisen aineryhmästä keväällä 2016 sekä musiikkipedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta pääaineenaan kuoron- ja yhtyeenjohto vuonna 2017. Häntä ovat opettaneet mm. Matti Hyökki, Nils Schweckendiek, Tõnu Kaljuste, Jani Sivén, Atso Almila ja Leif Segerstam. Huovinen on kouluttautunut myös mestarikursseilla arvostettujen johtajien ja kuorojen kanssa (mm. Paul Hillier & Ars Nova Copenhagen, Frieder Bernius & Stuttgart Kammerchor).

Opintojensa jälkeen Huovinen on niittänyt mainetta sekä kotimaassa että ulkomailla: vuonna 2019 hänet nimitettiin Radio Classicin Tempo -palkintoehdokkaaksi, vuonna 2018 hän voitti ensimmäisen palkinnon sekä Suomalaisessa kuoronjohtajakilpailussa että kansainvälisessä Gheorghe Dima -kuoronjohtokilpailussa ja vuonna 2016 hänet palkittiin parhaan kuoronjohtajan palkinnolla Krakovassa Cracovia Cantans -kuorofestivaalilla.

Tällä hetkellä Huovinen toimii Turun yliopiston kuoron, Suomen Nuorisokuoron sekä Akademiska Sångföreningenin taiteellisena johtajana. Huovinen on konsertoinut vierailevana johtajana mm. Tampereen Filharmonisen kuoron (2019-2020), Tampere Cappellan (2020), Transilvanian filharmonisen kuoron (2020), EMO Ensemblen (2017), Somnium Ensemblen (2015) sekä Viron filharmonisen kamarikuoron ja Viron kansallisen mieskuoron (2015, 2017) kanssa. Lisäksi hän on kysytty harjoituttaja monissa pääkaupunkiseudun kuoroissa (mm. Dominante, Tapiolan kuoro).

Huovinen toimii aktiivisesti Suomen kuoroelämässä; hän tilaa säännöllisesti kuorojensa kanssa uusia teoksia nykysäveltäjiltä sekä on mukana järjestämässä erilaisia kuorotapahtumia Suomen kuoronjohtajayhdistyksen kautta, jossa hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 2014 lähtien. Keväällä 2018 Huovinen valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. Huovinen tekee myös töitä laulajana mm. I Dodici -yhtyeessä, Helsingin kamarikuorossa ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä. Vuosina 2012-13 hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa.