suomeksi in English
logo

Turun yliopiston kuoro

kuoro

Turun yliopiston kuoron (TYYn kuoron) saavutukset

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kuoro juhli 20-vuotista taivaltaan vuonna 2007. Vuosien mittaan kuoro on vakiinnuttanut paikkansa Turun musiikkielämän olennaisena osana. Kuoro on julkaissut huolellisella työllä viisi laadukasta äänitettä sekä konsertoinut säännöllisesti niin yksin kuin myös yhteistyössä eri kuorojen, orkesterien ja muiden tahojen kanssa. Kuoro on osallistunut kilpailuihin ja festivaaleihin myös ulkomailla ja pyrkii aktiivisesti luomaan kontakteja uusiin yhteistyötahoihin. Vuoden 2013 syksyllä TYYn kuoron lyhensi nimensä Turun yliopiston kuoroksi.

Levytykset
2008 Valoa
2004 Pikavuaro Turkku
2002 Juoma janon sammuttaa
2001 Pelkkää ilmaa
1997 Calme des Nuits

Lue lisää levyistä täältä .

Konsertit

(ks. myös tulevat konsertit )
9.5.2009 Lauluja kotoa
Turun Akatemiatalon juhlasalissa järjestetyn keväisen konsertin teemana oli joki ja ohjelmistoon kuului muun muassa Mikko Heiniön suosittu Pikavuaro Turkku -sarja sekä puolalaisen Henryk Gòreckin minimalistisia teoksia. Konsertissa kuoroa johti viimeistä kertaa Markus Yli-Jokipii.
14.2.2009 Sydämelliset sävelet
Kuoron lauluyhtyeet konsertoivat Sibelius-museossa ystävänpäivän kunniaksi. Täysi salillinen yleisöä sai nauttia sekä vanhojen tuttujen että konserttia varten koottujen yhtyeiden esittämästä lämminhenkisestä musiikista.
13.12.2008 Valoa
Kuoro piti levynjulkistuskonsertin Turun tuomiokirkossa. Ennätysyleisön keränneessä adventtikonsertissa esitettiin vastailmestyneen Valoa-levyn parhaita paloja sekä joulunajan musiikkia Sweelinckiltä, Lassolta, Sweelinckiltä sekä Kuulalta.
9.5.2008 Sauna palaa!
Kuoro ja sen lauluyhtyeet konsertoivat Turun Akatemiatalon juhlasalissa teemalla suomalaisuus. Konsertissa mm. kantaesitettiin Lauri Mäntysaaren Kehtolaulu. Lue Turun Sanomien esittely Lauri Mäntysaaresta ja kantaesityksestä.
8.12.2007 Lämpimän akateeminen adventtikonsertti
Kuoro piti yhteiskonsertin Savolaisen Osakunnan Laulajien (Hki) kanssa Turun Mikaelinkirkossa.
21.11.2007 Elämän päivät
Kuoro esitti kauan unohduksissa olleet Leevi Madetojan kantaatit yhdessä Kampus Sinfonian ja sopraano Kaisa Rannan kanssa Turun Konserttitalossa.
"Opiskelijamuusikoiden upea kulttuuriteko.[...]TYYn kuoro oli erittäin iskukykyinen."
- TS 23.11.2007. Lue Turun Sanomien konserttiarvostelu kokonaisuudessaan.

Matkat
17.-20.4.2008 NSSS 2008-festivaalit Norjan Stavangerissa.
2006 Colerainen kuorokilpailut Pohjois-Irlannissa. Kuoro tyhjensi pöydän voittamalla sekä sekakuorosarjan että Best Overall -pääpalkinnon. Myös kuoron lauluyhtyeet Kanske. ja Slavonic Tractor voittivat omien sarjojensa pääpalkinnot.
21.-24.4.2005 NSSS 2005 -festivaalit Lappeenrannassa.